Sterke wachtwoorden

Tips voor sterke wachtwoorden
Een sterk wachtwoord is niet te raden en moeilijk te kraken door een computer. Een belangrijke voorwaarde is hierbij dat de kracht van een sterk wachtwoord ook is dat deze uniek is. Een sterk wachtwoord dat bekend wordt, is direct zijn kracht kwijt. Hieronder een aantal tips die je helpen een sterk wachtwoord te bedenken en te beheren.

Bedenk een wachtwoordzin in plaats van een wachtwoord. Kies een geheime zin die alleen jij weet. Dit is vaak gemakkelijker te onthouden dan een complex wachtwoord.
– Een voorbeeld hiervan is: “Omdat ik veilig wil internetten = dit mijn wachtwoord!”.
– Hoe meer karakters, hoe beter (minimaal 12 is aan te raden).
– Gebruik kleine letters, hoofdletters, cijfers, speciale tekens en spaties.
– Gebruik nooit voor de hand liggende woorden of reeksen, zoals de naam van je partner of kinderen, reeksen als 12345 of qwerty, welkom01.
– Verzin geen wachtwoord dat erg lijkt op één van jouw andere wachtwoorden. Als je oude wachtwoord “CaviaBep12” is, maak dan geen nieuw wachtwoord aan dat daar heel erg op lijkt, bijvoorbeeld “CaviaBep34”. Dit is gemakkelijk te raden, en dus niet sterk genoeg. Bedenk dus iets totaal anders.

Wachtwoordmanager

Maak gebruik van een wachtwoordmanager. Hierdoor hoef je maar een enkel sterke wachtwoorden of wachtwoordzin te onthouden en worden al je andere wachtwoorden veilig opgeslagen.
– Kies woorden die niet voorkomen in wachtwoord blacklists (zoals “password” of “admin”).
– Zorg dat het wachtwoord of wachtwoordzin geen persoonlijke informatie bevat (bijvoorbeeld de geboortedatum van je kind of de naam van je partner).
– Gebruik geen bedrijfsnaam of een afkorting in je wachtwoord.
– Gebruik geen wachtwoorden die overeenkomen met makkelijk te raden formaten zoals kalenderdata, kentekenplaten of telefoonnummers.
Het kiezen van een sterk wachtwoord is niet genoeg. Zorg er ook voor dat je veilig omgaat met je wachtwoorden.

Wil u meer weten over sterke wachtwoorden dan kunt u ook bij ons online een cursus volgen zodat wij u uitleggen hoe U deze kan maken.

Tarief voor computer les:
€ 12,50 per kwartier ( min 60 minuten).

Direct na de online afspraak dient te betalen.

Afspraak maken?

Stuur een bericht via E-mailWhatsApp of Messenger eens voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *